Profielfoto
HouMeVast

EFT RELATIETHERAPEUT Antwerpen

 • Karen Aerden

 • Status
 • Basis EFT Registertherapeut
 • Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut
 • Gecertificeerde EFT Registertherapeut
 • Supervisor (EFT Registertherapeut)
 • Praktijkgegevens
 • De Zuidster
  Amerikalei 220
  2000
  Antwerpen
  België

Over mij

Hartelijk welkom op mijn persoonlijke pagina!

Ik ben Karen.

Ik ben gecertificeerd EFT-relatietherapeut en EFT-supervisor in opleiding. Op dit ogenblik is er geen plek voor nieuwe relatiebegeleidingen.  Je bent wel heel erg welkom voor supervisievragen.  De supervisieuren tellen mee voor ICEEFT.

Hieronder wat meer info over mijn achtergrond: 

Na mijn studies als klinisch orthopedagoog aan de KU Leuven, ben ik terecht gekomen in het bijzonder onderwijs waar ik gewerkt heb met dove en slechthorende jongeren, met blinde en slechtziende jongeren en met jongeren met een spraak/taalstoornis en ASS.  Ik heb de Vlaamse Gebarentaal onder de knie en biedt nu ook therapie aan in VGT. 

In 2008 ben ik de 4-jarige opleiding Gezins- en Relatietherapie gestart en sinds 2012 werk ik volledig als therapeut.   Ik heb EFT leren kennen in 2014 toen Sue Johnson op het allereerste externship in België als spreker aanwezig was.  Het voelde helemaal als thuiskomen en het werken met emoties was voor mij de missing link in het systemisch werken wat ik al deed.  Ik ben er steeds in blijven groeien. In 2018 behaalde ik mijn ICEEFT certificaat en intussen ben ik ook EFT-supervisor in training. Ik ben EFT en de EFT-trainers en collega's super dankbaar.  Het heeft mijn leven verrijkt, zowel professioneel als op persoonlijk vlak. 

Recentelijk ben ik mij ook in EFIT aan het verdiepen.  Het maakt mijn werk met stellen weer een stuk rijker en het helpt mij om mijn sessies met individuele cliënten meer te stroomlijnen en ook daar het werk te verfijnen en verdiepen.  

Cliënt (vrouw van 57 jaar): 'wat voor therapie doe jij nu eigenlijk met mij?' (nadat ik met haar een tango en enactment met haar jongere zelf gedaan heb)

Ik : 'Euhm, we noemen dat EFIT en ik zoek met jou naar patronen waarin je vanuit je trauma verstrikt geraakt, zowel in hoe je omgaat met jezelf als hoe je vastloopt in relaties rondom jou.  We duiken naar de onderliggende emoties en geven daar een nieuw antwoord op...'

Cliënt: 'dus traumatherapie, ja het is voor mij traumatherapie.  Voor het eerst durf ik af en toe tegen mezelf te zeggen dat ik niet voortdurend een doodsverlangen heb. Jeetje, dat is groot voor mij om dat uit te spreken, dat ik dat tegen jou durf te zeggen'

Heb je vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen via 'de contactbutton'.

Houd me vast

Houd me vast

Je had meer van je relatie verwacht of je relatie loopt niet lekker. Je wilt je relatie verbeteren en dat kan met het 'Houd me vast'-programma. Zonder therapie. 'Houd me vast' is een lichte vorm van EFT. Net als EFT werkt 'Houd me vast' vanuit emoties.

Samen met mijn collega Miek Boels organiseer ik HMV-tweedaagses in België.  We organiseren dat in een B&B in Lennik.  De overnachting is optioneel, maar het biedt wel de mogelijkheid om even helemaal te ontsnappen uit de dagelijkse drukte en we-time met je partner te beleven.  

https://www.houmevast.com


Houd me vast bijeenkomsten
Het 'Houd me vast'-programma kent een vaste structuur en is gebaseerd op het gelijknamige boek. Het bestaat uit acht bijeenkomsten.

Onderwerpen zijn:

 • emoties in liefde en verbinding / hechting;
 • (destructieve) patronen binnen relaties herkennen;
 • opzoeken en vinden van de zere plekken van vroeger;
 • bouwen aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken.

Tijdens de bijeenkomsten wordt gewerkt met videomateriaal, oefeningen & huiswerkopdrachten. Het is vooral de bedoeling dat je met je partner aan de slag gaat!

Neem contact met mij op voor vragen over of inschrijving in het 'Houd me vast'-programma of bezoek onze website : https://www.houmevast.com