Profielfoto
HouMeVast BIG-registratie Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG)

EFT RELATIETHERAPEUT Houten

 • Karla Leenstra

 • Status
 • Basis EFT Registertherapeut
 • Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut
 • Gecertificeerde EFT Registertherapeut
 • Praktijkgegevens
 • MindCare Center
  Randhoeve 221 , kamer 17.02
  3995GA
  Houten

Over mij

Hartelijk welkom op mijn persoonlijke pagina!

Mijn naam is Karla Leenstra. Als BIG geregistreerd Gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) heb ik een brede ervaring binnen de GGZ opgedaan. Hierbij was er intensief contact met de volgende cliëntengroepen: Angst- (en trauma), Stemming- en Persoonlijkheidsstoornissen. BIG staat voor Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg. Dit register maakt onderdeel uit van de Wet BIG.  

Mijn affiniteit ligt bij het behandelen van mensen met persoonlijkheidsstoornissen. Als senior schematherapeut geef ik naast individuele behandelingen ook groepstherapie. Hierbij wordt mogelijk gebruik gemaakt van systeemtherapie en schematherapie. Met de systemische kijk wordt de individuele therapie verbreedt en verdiept. Tevens is E-health een zeer bruikbaar middel gebleken ter ondersteuning en verdieping van de behandeling.

Sinds 1999 heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van mensen met angst-, stemming- en persoonlijkheidsstoornissen. Aanvankelijk was ik werkzaam in het Centraal Militair Hospitaal te Utrecht waarbij veel expertise is opgebouwd met betrekking tot ernstige PostTraumatische Stress-stoornis in combinatie met persoonlijkheidsproblematiek. Vervolgens heb ik deze expertise verder kunnen uitbouwen in Rotterdam op de Afdeling Psychotherapie, sectie Angst en Trauma binnen de Bavo-RNO groep. Sinds 2007 ben ik werkzaam bij Altrecht Polikliniek, waar ik cliënten met persoonlijkheidsproblematiek behandel.   

Sinds 2014 ben ik in opleiding tot syteemtherapeut en ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG). De verwachting is dat ik in 2018 geregistreerd zal zijn als systeemtherapeut NVRG. Tevens ben ik in 2018 gestart met de Psychotherapie-opleiding.

Gezins- en relatietherapie wordt ook wel Systeemtherapie genoemd. Emotionally focused therapy (EFT) is een vorm van partner-relatietherapie die zich richt zich op het onderliggende vertrouwen en de verbinding in de relatie. De liefde en emoties staan centraal en worden gezien als de drijvende kracht in een relatie. Op het moment dat mensen zich niet gezien en erkend voelen door hun partner kunnen er problemen ontstaan.

De specifieke patronen die je in de relatie hebt ontwikkeld en waar je zelf niet uit kunt komen zonder hulp, zijn de belangrijkste focus in de behandeling. In de behandeling wordt gewerkt aan intimiteit en vertrouwen, waardoor de relatie weer een basis wordt waarmee je de wereld met (zelf)vertrouwen tegemoet ziet. Door een veilige hechting met jouw partner kun je beiden zelfstandig en autonoom functioneren.  

Mocht je therapie bij mij overwegen, dan kunnen we een kennismakingsgesprek afspreken. Als uit het eerste gesprek blijkt dat EFT-therapie passend is, dan volgt behandeling. Behandeling bestaat uit gesprekken die gericht zijn op verbetering van de relatie. De kosten en vergoedingen voor EFT-sessies variëren en zijn en zijn afhankelijk van je verzekeringspakket.

Heb je vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen via 'de contactbutton'.