Profielfoto
HouMeVast BIG-registratie Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG)

EFT RELATIETHERAPEUT Houten

 • Peter Verboom

 • Status
 • Basis EFT Registertherapeut
 • Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut
 • Gecertificeerde EFT Registertherapeut
 • Supervisor (EFT Registertherapeut)
 • Praktijkgegevens
 • Peter Verboom
  Staatsspoor 5
  3994VD
  Houten

Over mij

Waarom zou je er niet voor gaan?

Relatie in de gevarenzone?

Heel veel relaties gaan goed en anderen redden het niet. Wat maakt het verschil? Een relatie komt in de gevarenzone als er uitgegaan wordt van verkeerde opvattingen en verwachtingen, of wanneer oude problemen in de actualiteit van de partnerrelatie worden geactiveerd.
De oplossing ligt meestal niet in het beëindigen van de relatie - dat geeft veelal weer geheel nieuwe en mogelijk nog grotere problemen - maar juist in het VERANDEREN van de relatie.
Dit lukt vaak niet op eigen kracht. Therapie kan hierin een uitkomst betekenen.

Gemaakt voor verbinding

Mensen - mannen en vrouwen - zijn gemaakt voor verbinding. Dat is nu eenmaal niet anders. Volwassenen die 'veilig gehecht' zijn trekken met meer zelfvertrouwen de wereld in, zijn ondernemender, bereiken over het algemeen meer, zijn gezonder en (!) verdragen pijn en tegenslagen beter. Volwassenen die effectief afhankelijk durven zijn, staan om die reden met meer autonomie in de wereld.

Wanneer gaan we aan therapie denken?

Therapie wordt van belang als de ruzies zich blijven herhalen. Het gaat inhoudelijk vaak over betekenisloze dingen. Beide partners weten dat het eigenlijk over iets anders gaat. De veiligheid in de relatie vermindert, de communicatie wordt stroef, de nutteloze escalaties herhalen zich en nemen toe.
Dan is het een goed idee om over therapie te gaan denken.

Durf de stap te zetten!

Starten met therapie is eigenlijk heel gewoon, of zou heel gewoon moeten zijn.
Zoals de directie van een bedrijf soms coaching van een consultant vraagt om moeilijke tijden door te komen, zo kunnen partners in een gezin, ouders van kinderen, therapie of behandeling benutten om hun relatie te veranderen en daarmee de toekomst van het gezin veilig te stellen. Hoe? Op deze pagina's wordt aangegeven hoe dit werkt en hoe een eerste contact tot stand kan komen.
De kortste route is het sturen van een mailtje. In een kennismakingsgesprek kan dan verkend worden of en zo ja op welke wijze therapie het beste ingezet kan worden.

Samengevat: Waarom zou je in therapie gaan?

1. Relatietherapie is niet duur
2. Relatietherapie werkt
3. Relatietherapie hoeft niet heel lang te duren
4. Een herstelde relatie is het mooiste cadeau wat ouders aan hun kinderen kunnen geven!

Meer informatie?

Kijk op www.hersteljerelatie.nl of stuur een mail naar info@hersteljerelatie.nl

Een aanmelding via de 'contactbutton' kan natuurlijk ook.

Met vriendelijke groet, Peter Verboom

Houd me vast

 

Houd me vast

 

Je had meer van je relatie verwacht of je relatie loopt niet lekker. Je wilt je relatie verbeteren en dat kan met het 'Houd me vast'-programma. Zonder therapie. 'Houd me vast' is een lichte vorm van EFT. Net als EFT werkt 'Houd me vast' vanuit emoties.

 


Houd me vast bijeenkomsten

 

Het 'Houd me vast'-programma kent een vaste structuur en is gebaseerd op het gelijknamige boek. Het bestaat uit acht bijeenkomsten.

 

Onderwerpen zijn:

 

 • emoties in liefde en verbinding / hechting;
 • (destructieve) patronen binnen relaties herkennen;
 • opzoeken en vinden van de zere plekken van vroeger;
 • bouwen aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken.

 

Tijdens de bijeenkomsten wordt gewerkt met videomateriaal, oefeningen & huiswerkopdrachten. Het is vooral de bedoeling dat je met je partner aan de slag gaat!

 

Inmiddels hebben we meerdere Houd me vast groepen gedaan, met verschillende collega's. De groep is erg effectief aan vanwege het gestructureerde karakter. We zien 'dat het werkt'. Daarnaast trainen we mensen in het geven van deze groep (zie deze site onder 'trainingen) en onderzoeken we (samen met de Univ. van A'dam) de effecten van dit programma.

 

Gemiddeld wordt er 3x per jaar met een 'Houd me vast' groep gestart. Er kan altijd aangemeld worden - wanneer de eerst startende groep vol is, komt u op een reservelijst en staat dan al vast aangemeld voor de volgende groep. U kunt zich aanmelden via - houdmevast@gmail.com - of via de contactbutton.

 

Peter Verboom