Profielfoto
HouMeVast

EFT RELATIETHERAPEUT Nijmegen

 • Ineke Scholten

 • Status
 • Basis EFT Registertherapeut
 • Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut
 • Gecertificeerde EFT Registertherapeut
 • Supervisor (EFT Registertherapeut)
 • Praktijkgegevens
 • Partituur, praktijk voor EFT therapie en supervisie
  Heydenrijckstraat 71
  6521LM
  Nijmegen

Over mij

Steeds op zoek naar de mens achter het dossier heb ik mij ontwikkeld in de richting van ervaringsgerichte psychotherapie. Ik voelde me altijd al thuis bij de client centered psychotherapie en de Gestalttherapie. Daarnaast raakte ik overtuigd van de meerwaarde van het werken met de mens binnen zijn systeem en ging ik werken met stellen, gezinnen en groepen. Door mijn ontmoeting met Sue Johnson (Amsterdam 2006) integreerde ik dit alles in het wijze EFT model.

Emotionally Focused Therapy is een vorm van therapie die veel mogelijkheden biedt. 70 á 75 % van de stellen en gezinnen die deze therapie volgen merkt een verdieping en verbetering op in het contact. Het geheim is dat EFT niet zozeer gericht is op gedragsverandering en verbeteren van communicatie, zoals de meer klassieke vormen van therapie. EFT kijkt door het gedrag (de ruzies, de verwijten, de machtstrijd) heen en zoekt naar de diepere betekenis hiervan, naar de gevoelens en emoties die hieronder verscholen liggen. Vanuit de gedachte dat iedereen zijn goede redenen heeft voor zijn gedrag, hoe negatief dat gedrag soms ook is. De therapie is gericht op het terugbrengen van veiligheid en vertrouwen in de relatie.

Ook in leertherapie en EFT supervisie staan veiligheid en vertrouwen voorop. Ik werk vanuit dezelfde ervaringsgerichte visie met therapeuten van verschillende achtergrond, individueel of in kleine groepjes. Niet alleen (EFT) therapeuten maar iedereen die met mensen werkt en naar meer authenticiteit en persoonlijke groei binnen dat werk streeft is welkom. Een bron van inspiratie is het gedachtengoed van Yolanda von Hockauf over 'The Self of the Therapist', evenals het EFT supervisiemodel van Lisa Palmer: Alliance, Concepts, Emotions and Self.

Therapeuten kunnen bij mij terecht voor EFT supervisie, ook in het kader van hun opleiding. Ik probeer in supervisie het EFT model te verrijken met mijn ervaring vanuit de experiëntiële psychotherapie, de Gestalttherapie, systeemtherapie en de focusingmethodiek (self-in-presence) van Gendlin.

Houd me vast

Sinds begin 2012 organiseer ik Houd me Vast cursussen. Voor informatie bel Ineke Scholten 06-53164237.