Profielfoto
HouMeVast

EFT RELATIETHERAPEUT Oostvoorne

 • Gerda Baeten

 • Status
 • Basis EFT therapeut
 • Aanvullend getrainde EFT therapeut
 • Praktijkgegevens
 • 'Vergroot je Invloed' Gestaltpsychotherapie*EFT Relatietherapie*Coaching
  FHG v Itersonlaan 29
  3233EH
  Oostvoorne

Over mij

Hartelijk welkom op mijn persoonlijke pagina

Griet Op de Beeck (schrijfster): Teveel mensen wachten in het leven. Ze wachten: tot ongemak vanzelf wel over gaat, op liefde, op een partner die eindelijk zegt trots op je te zijn, die naar jou luistert. Dat is een begrijpelijke houding, het is menselijk maar je wordt er niet veel beter van stelt ze. Ongemak kent ook een einde Het is beter om bij al die ongemakken tijd te kopen bij een therapeut zegt Griet. Zij ging zelf in therapie. Haar heeft het alleszins goed gedaan nu ze alles wat zij onbewust had weggeduwd onder ogen kan zien en zich erover durft uit te spreken. Zonder bang te zijn wat anderen daarover vinden. 

Hoe kom je weer nader tot elkaar?

Als je net een relatie met iemand hebt, ben je in de wolken en voel je je verbonden en gekoesterd. Je bouwt aan je carrière, runt een huishouden of start een gezin. Ongewild kunnen situaties ontstaan waarin je steeds minder tijd en aandacht voor elkaar lijkt te hebben (praktijkvoorbeeld) Daarnaast lopen we rond met onvervulde verlangens en hebben we onbewust de neiging van onze partners te verwachten dat zij die zullen invullen. Hierdoor kunnen wrijving, spanningen, irritatie, onbegrip of gekwetstheid ontstaan. 

Is dit normaal?
Elke relatie heeft te maken met spanningen en problemen. Tot op zekere hoogte hoort dat erbij. Als de problemen ernstig zijn of lang duren en je maar blijft tobben kan dit ertoe leiden dat je uit elkaar groeit met alle gevolgen van dien. 

Aan de hand van de praktijk
In relatietherapie werk ik vanuit de visie en werkwijze van gestalttherapie en de Emotionally Focused Therapy (EFT) Beide visies onderzoeken de manier van contact maken en de gevoelens die daarbij spelen. Door te praten over gedrag en communicatie verandert zeker het één en ander maar vaak nog niet altijd voldoende voor een daadwerkelijke verandering. Ik werk ervaringsgericht. Dit betekent dat we ter plekke en aan de hand van jullie eigen voorbeelden bekijken wat er bij je leeft en hoe je de relatie (emotioneel) beleeft. Begeleiding die werkt Zeker na ingrijpende gebeurtenissen waarbij de relatie vraagt om herstel en heling is EFT een bewezen methode. Als therapeut help ik partners zich opnieuw te verbinden en veilig te voelen bij elkaar. Hierdoor kan er weer een nieuwe vorm van intimiteit ontstaan, ook bij stellen die al lang bij elkaar zijn. Ik ga aan de slag met onderwerpen als: hoe bereik je elkaar, hoe stel je je emotioneel open en hoe laat je de ander in zijn waarde. Het werkt, steeds meer stellen doen een beroep op mij om een lastige fase in hun relatie te begeleiden. Ik zie het positieve effect en mensen die weer het geluk hebben gevonden. Effecten die doorwerken in al hun contacten en (werk)relaties.

Een kennismaking
Het is de bedoeling dat beide partners zich veilig voelen in de therapie setting. Om die reden houd ik een vrijblijvend kennismakingsgesprek met jullie.

Waarom zou je? 
Is relatietherapie misschien iets voor jullie? Lees hier verder over de signalen voor relatietherapie. Lees hier redenenen waarom je niets zou doen. 

SKYPE-therapie is ook mogelijk met EFT. Het kan een gemakkelijke oplossing zijn om skypesessies in te lassen in de gewone therapie bijvoorbeeld als je wat verder weg woont.


Gerda Baeten 

EFT Relatietherapeut, gestaltpsychotherapeut en coach 

Lees meer: www.vergrootjeinvloed.nl

 

Houd me vast

Houd me vast

Je had meer van je relatie verwacht of je relatie loopt niet lekker. Je wilt je relatie verbeteren en dat kan met het 'Houd me vast'-programma. Zonder therapie. 'Houd me vast' is een lichte vorm van EFT. Net als EFT werkt 'Houd me vast' vanuit emoties.


Houd me vast bijeenkomsten
Het 'Houd me vast'-programma kent een vaste structuur en is gebaseerd op het gelijknamige boek. Het bestaat uit acht bijeenkomsten.

Onderwerpen zijn:

 • emoties in liefde en verbinding / hechting;
 • (destructieve) patronen binnen relaties herkennen;
 • opzoeken en vinden van de zere plekken van vroeger;
 • bouwen aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken.

Tijdens de bijeenkomsten wordt gewerkt met videomateriaal, oefeningen & huiswerkopdrachten. Het is vooral de bedoeling dat je met je partner aan de slag gaat!

Neem contact met mij op voor vragen over of inschrijving in het 'Houd me vast'-programma.