Profielfoto
HouMeVast BIG-registratie Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG)

EFT RELATIETHERAPEUT Utrecht

 • Lotte van Hoorn-ten Hoeve

 • Status
 • Basis EFT Registertherapeut
 • Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut
 • Gecertificeerde EFT Registertherapeut
 • Praktijkgegevens
 • Relatietherapie bij Lotte
  De Pionier, bedrijvenverzamelgebouw, Grebbeberglaan 15
  3527VX
  Utrecht

Over mij

Relatietherapie bij Lotte

Er kan een moment komen in je leven, waarop je merkt dat je relatie niet (meer) zo vertrouwd voelt als je zou willen. Misschien is er een periode in jullie leven geweest die jullie band onder druk heeft gezet. Heb je het gevoel dat er afstand is ontstaan tussen jullie en vind je het moeilijk om je partner dichtbij te laten komen. Het kan zijn dat  jij je eenzaam voelt in jullie relatie, alsof je er alleen voor staat. Dat jullie steeds terugkerende ruzies hebben, of juist steeds minder met elkaar praten. Of dat je eigenlijk niet goed weet wat er in de ander omgaat of hoe je elkaar kunt bereiken.
Wanneer jullie zelf niet meer weten hoe jullie dit kunnen veranderen, kan relatietherapie bij Lotte jullie helpen. 

Over mij, Lotte

Ik ben Lotte van Hoorn-ten Hoeve, 34 jaar, getrouwd en moeder van een dochter en een zoon. Ik werk meer dan 10 jaar als psycholoog in de GGZ. Ik ben opgeleid tot GZ-psycholoog, Relatie en gezinstherapeut en gevorderd EFT therapeut.

In mijn werk ontmoet ik mensen die het moeilijk hebben. Mensen die soms zo vastzitten in bepaalde patronen, dat ze niet weten hoe ze zichzelf, hun relatie of hun leven kunnen veranderen. We kunnen de moeilijke momenten in het leven beter aan wanneer we ons veilig voelen bij de mensen die voor ons het allerbelangrijkst zijn. Ook voor kinderen is het belangrijk dat ze opgroeien in een gezin waarin ouders liefdevol en respectvol met elkaar omgaan.
Ik heb met passie gekozen om mij te specialiseren tot EFT relatietherapeut. Zodat ik mensen kan helpen een veilige verbinding te creëren met hun dierbaren. En deze mensen hun kinderen het voorbeeld kunnen geven van een liefdevolle relatie, zodat ook zij leren hoe je om steun kan vragen en zelf verantwoordelijkheid kunt nemen voor je woorden en gedrag. Want hoe moeilijk het leven soms kan zijn, je bent sterk wanneer je voelt dat je partner van je houdt, je begrijpt en er voor je is.

Ik vind het dapper wanneer je de stap zet om in therapie te gaan. Om in mijn bijzijn te onderzoeken waarin jullie vast zitten. Om naar jezelf te durven kijken. Veranderen is niet altijd makkelijk, het vergt moed en doorzettingsvermogen. Maar jullie staan er niet alleen voor. Ik help jullie om uit de ruzies, het zwijgen en de spanningen te komen. Wanneer we uiteindelijk afscheid nemen, is er vaak veel veranderd. Om daar getuige van te mogen zijn, vind ik bijzonder. Ik heb een mooi vak.

Naast mijn eigen praktijk in relatietherapie werk ik als GZ-psychoog bij Altrecht, een specialistische GGZ-instelling voor mensen met angststoornissen, depressieve stoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Daarnaast werk ik bij Indigo, een generalistische basis GGZ-instelling.

EFT relatietherapie

Als we elkaar voor het eerst ontmoeten, staan we eerst stil bij jullie relatiegeschiedenis, moeilijke momenten in jullie leven en hoe jullie hier samen mee om zijn gegaan. Maar ik ben ook benieuwd naar de mooie periodes in jullie relatie en waarom je voor je partner hebt gekozen. Samen zoeken we naar aanknopingspunten voor verandering.
Hierna besluiten jullie of jullie verder willen met relatietherapie bij Lotte.

In EFT relatietherapie help ik jullie eerst om je eigen gedrag en onderliggende emoties beter te begrijpen en te delen met je partner. Ik laat jullie zien hoe jullie met elkaar kunnen praten over wat je voelt en wilt zonder in verwijten of zwijgen te vervallen. Door jezelf en elkaar beter te leren begrijpen, komt er rust in jullie relatie. Dit is vaak een hele opluchting.

Daarna komt er ruimte voor verdieping en help ik jullie om stapje voor stapje je partner ook dichtbij te laten wanneer je je rot of onzeker voelt. Hierdoor komt er meer verbinding en veiligheid tussen jullie. Je voelt dat je partner er voor je is en van je houdt. Hierdoor kan je moeilijk momenten in het leven beter aan.  

Vragen of een afspraak maken

Heb je vragen? Wil je weten of ik iets voor jullie kan beteken?  Je kunt mij bellen of mailen.  Ik reageer uiterlijk binnen 3 werkdagen.

Woensdag is mijn praktijk geopend.

Ik heb nog een paar plekjes vrij. Jullie zijn van harte welkom!

Adres:

de Pionier, een leuk bedrijven verzamelgebouw

Grebbeberglaan 15                                         
3527 VX Utrecht                        

Telefoonnummer: 0645438781
Emailadres: contact@relatietherapiebijlotte.nl 

 Voor meer informatie over Relatietherapie bij Lotte, klik hier voor mijn website

 

 

 

Houd me vast

Houd me Vast

Wanneer je snel je relatie wilt verbeteren en bereid bent daar hard voor te werken,  is de Houd me Vast cursus wat voor jullie. 

Een Houd me vast-cursus helpt om je partnerrelatie te verbeteren. Het is een soort EFT therapie in sneltreinvaart, je behandelt dezelfde onderwerpen als in individuele EFT therapie, maar in een hoog tempo en met veel inzet van jullie zelf tussen de sessies door.

Je leert anders te kijken naar de patronen in je relatie. Negatieve patronen leer je stoppen en je leert om onderliggende emoties en behoeftes te herkennen en uit te spreken naar elkaar. Je leert jezelf en elkaar beter begrijpen. Dit alles zorgt voor meer rust, meer verbinding en een stevigere basis van jullie relatie. Uit allerlei onderzoek blijkt dat de Houd me Vast training enorm snel en blijvend je relatie verbetert.

 

De Houd me Vast training is  echt een kado voor jezelf, elkaar en jullie eventuele (toekomstige) kinderen!

 In de houd me vast training leren jullie onder andere:

 • Hoe liefde werkt: begrijp je emoties in termen van verbinding

 • Onderzoeken en veranderen van (destructieve) patronen binnen jullie relatie

 • Je gevoeligheden in de relatie herkennen

 • Op een andere manier omgaan met de moeilijke momenten die in jullie relatie zijn voorgevallen

 • Praten over jullie intimiteit en verlangens en eventuele drempels hierin

 • Hoe jullie een veilige basis kunnen bouwen om moeilijke dingen te kunnen bespreken.

 

De Houd me Vast training bestaat in allerlei vormen, met allen dezelfde inhoud. De leiding van de 'Houd me vast'-bijeenkomsten is in handen van EFT-therapeuten, die getraind zijn in het 'Houd me vast'-trainingsprogramma.

Deze Houd me Vast training bestaat uit 8 bijeenkomsten van ongeveer 1,5 uur en wordt gegeven door Marlies Lenstra en mijzelf, Lotte van Hoorn.

We bieden de training aan in een intieme setting met een kleine groep, zodat we elk stel begeleiding op maat kunnen bieden tijdens de training. Aan deze training doen maximaal vier stellen mee. De training is zo opgezet dat er een gezamenlijk gedeelte is, afgewisseld met gesprekken alleen met je partner, waarbij je deels begeleid wordt door ons. Tijdens de training werken we met videomateriaal, oefeningen en huiswerk opdrachten. Individuele problemen zullen we niet in groepsverband bespreken en je hoeft niets te delen wanneer je dat niet wilt. De meeste mensen zien op tegen relatietherapie in een groep, maar je werkt vooral samen met je partner!

Wanneer

De training wordt ongeveer 2x per jaar gegeven
De eerstvolgende training begint in oktober, op woensdagavond van 20-21.30 uur.

Waar
Utrecht, Locatie de Pionier, bedrijvenverzamelgebouw aan Grebbeberglaan 15

Kosten:
€600,- per stel, inclusief het boek Houd me Vast van Sue Johnson

 

Opgeven of contact
Voor meer informatie of vragen, neem gerust contact met ons op.

www.relatietherapiebijlotte.nl

contact@relatietherapiebijlotte .nl

0645438781