Profielfoto
HouMeVast

EFT RELATIETHERAPEUT Zoetermeer

 • Reginald Markes

 • Status
 • Basis EFT therapeut
 • Aanvullend getrainde EFT therapeut
 • Praktijkgegevens
 • De Praktijk voor Hechte Relaties | EFT-Zoetermeer
  Bredewater 16 - kamer 1.24
  2715CA
  Zoetermeer

Over mij

Reginald over De Praktijk voor Hechte Relaties:

“De Praktijk voor Hechte Relaties is een praktijk gespecialiseerd in relatietherapie.

Hier werk ik met veel liefde aan het oplossen van relatieproblemen die zich afspelen tussen partners, of binnen gezinnen en families.

Het is een veilige plek waar stellen aan hun relatie kunnen werken.  Hier is ruimte om aan elkaar te vertellen wat er speelt. Om met de ander te delen hoe zij zich voelen. Om te zeggen wat ze eigenlijk niet durven te zeggen…

Hier mogen zij al hun twijfels, al  hun onzekerheden en al hun angsten over hun relatie op tafel leggen. Op deze plek mogen ze hun wonden laten zien en de pijn die zij daarbij voelen. Hier is o.k. om kwetsbaar te zijn en om het even niet te meer te weten.

Hier staan zij er niet alleen voor. Samen met hen ga ik op zoek naar de ander. Ik sta ze bij als je aan de ander vertellen dat, wat er ook speelt: ”Ik hou van jou, ook al is het nu moeilijk. Ik wil heel graag gelukkig met jou zijn. Ik heb je nodig…” Op deze plek help ik stellen elkaar weer te bereiken.

Als een stel het wil is hier van alles voor hun relatie mogelijk. Als zij bereid zijn er zelf en samen aan te werken en bereid zijn er zelf en samen voor te gaan…

Hier is een plek waar stellen hun relaties weer kunnen helen en gezond kunnen maken.”

Houd me vast

Kan jullie relatie wel wat aandacht gebruiken?

Als je in een serieuze relatie zit, dan weet je dat het een liefdevol verbond is tussen jou en je partner. En net als andere relaties heeft deze relatie onderhoud nodig in de vorm van koestering en aandacht.

Helaas versloft dit onderhoud wel eens bij sommige stellen. De alledaagse drukte en bezigheden van het leven gaan gewoon door en houden geen rekening met de onderlinge liefde van het stel. Het is deze dagelijkse hectiek die er voor zorgt dat twee mensen die zielsveel van elkaar houden, zonder het te willen, elkaar wel eens gaan vergeten. Soms gaan ze er maar van uit dat het “wel snor zit” met hun relatie en dat de kleine onenigheden die ze tegenkomen op een of andere manier wel weer goed zullen komen.

Hun gevoel weet echter beter… hun gevoel zegt echter anders…

Hoe is het eigenlijk gesteld met jullie relatie? Wanneer gingen jij en je partner voor het laatst in gesprek over zaken en thema’s die een diepgaande invloed hebben op jullie relatie? Of gaan jullie deze gesprekken liever uit de weg gaan? Mis je de verbinding die jullie vroeger hadden? Als jullie relatie wel weer wat positieve aandacht kan gebruiken dan is de relatiecursus ‘Houd me Vast’ een goede manier om dat samen te doen

De relatiecursus ‘Houd me vast’

De relatiecursus ‘Houd me vast’ is een zeer laagdrempelige cursus voor stellen die hun relatie wat extra aandacht willen geven. De relatiecursus biedt stellen een plek om in alle rust stil te staan bij de sterke en minder sterke kanten van hun relatie. Samen met je partner neem jullie de tijd voor elkaar en werken jullie aan het herstellen en versterken van jullie wederzijdse liefde. Zo bouwen jullie aan een veilige relatie waar er ruimte is om samen moeilijke dingen te bespreken.

Tijdens de cursus voeren jullie 7 gesprekken. Deze zeven gesprekken met steeds een ander thema zijn bedoelt om jullie steeds dichter bij elkaar te brengen zodat jullie  die gesprekken kunnen voeren die misschien wel lastig waren. Tijdens het voeren van de gesprekken leren jullie veel over jullie zelf,  jullie relatie en hoe jullie interactie in de relatie.

De cursus is gebaseerd op de wetenschappelijk bewezen zeer effectieve Emotionally Focused  Therapy methode van Sue Johnson. Deze methode richt zich op emotie, en dus op de basis van een relatie.

Voor wie is de relatiecursus ‘Houd me vast’?

De relatiecursus ‘Houd me vast’ is voor stellen in een serieuze relatie. Het enige dat uitmaakt is dat jullie beiden bereid zijn om stil te staan bij jullie relatie en aan de versterking van jullie verbinding willen werken.

Let op, de cursus is geen relatietherapie, en dus niet geschikt voor stellen met ernstige relatieproblemen. In dat geval kunnen jullie bij mij terecht voor EFT-relatietherapie of Intensieve Relatiebegeleiding.

Wat kunnen jullie verwachten?

Een interactieve en leerzame cursus die concreet resultaat oplevert voor je relatie. Je leert hoe je samen met je partner een hechtere en veiligere relatie opbouwt. Dit doen jullie door de patronen te leren herkennen die nu een negatieve invloed hebben op jullie relatie.

Tijdens de bijeenkomsten werken we met videomateriaal, oefeningen en opdrachten. Ook krijgen jullie huiswerk mee. Er zijn geen groepsopdrachten en weinig groepsdiscussies. Het is vooral de bedoeling dat jullie als partners samen aan de slag gaan. Persoonlijke onderwerpen bespreken jullie samen, niet met de anderen.

De volgende thema’s komen tijdens de cursus aan bod:

 • Hoe sterk is jullie band? Leer jullie liefde en relatie begrijpen en waarom het gevoel van verbondenheid zo belangrijk is.
 • Hoe beïnvloedt  jullie gedrag elkaar? Leer hoe en waarom het soms toch zo fout kan gaan in jullie relatie.
 • Hoe voelen jullie je echt diep van binnen? Leer elkaar beter te begrijpen door je eigen en elkaars ‘pijnplekken’ onderzoeken en je gevoel te communiceren.
 • Wat zijn jullie diepere emotionele behoeftes? Leer je behoeften kennen en benoemen.
 • Hoe kunnen jullie negatieve interactie stoppen?  Leer hoe vindt je elkaar weer als je elkaar kwijt bent.
 • Hoe kunnen jullie emotionele wonden helen?  Leer elkaar te vergeven en opnieuw te vertrouwen.
 • Hoe kunnen  jullie je band te versterken? Leer hoe  intimiteit, seks en aanraking jullie band sterker maakt.
 • Hoe houden jullie je liefde levend?  Leer hoe jullie de liefde levend kunnen houden ondanks de alledaagse drukte en bezigheden.

Gun jullie relatie de aandacht die het verdient

Cursusinformatie

Alvorens aan de cursus te beginnen nodig ik jullie uit voor een kennismakingsgesprek waarin in ook een intake doe. Afhankelijk van jullie keuze bestaat de cursus zelf uit 8 bijeenkomsten van ongeveer 2 uur of 4 bijeenkomsten van 4 ongeveer uur. Na 6 tot 12 maanden krijgt ieder stel een één-op-één nazorgsessie met mij.

Een cursusgroep bestaat uit maximaal 6 stellen. Dus lekker klein, fijn en knus.

Het boek ‘Houd me Vast’ van Sue Johnson maakt eveneens deel uit van de cursus. In het boek staan voorbeelden van en achtergrondinformatie over de zeven gesprekken.

De cursus wordt begeleid door mij en mijn collega Toos de Groot. Wij zijn beiden ervaren EFT-relatietherapeuten met een voorliefde voor het oplossen van conflicten die zich afspelen binnen relaties, gezinnen en families.

Kosten:

Naast tijd en energie investeren jullie als stel € 575,- incl. btw in deze cursus voor jullie relatie. Voor dit bedrag krijgen jullie:

 • een kennismakings-/intakegesprek,
 • al het benodigde cursusmateriaal,
 • één exemplaar van het cursusboek ‘Houd me vast’ van Sue Johnson
 • een nazorgsessie 6 tot 12 maanden na de cursus,
 • koffie, thee en altijd wat lekkers.

Locatie:

De Praktijk voor Hechte Relaties
gebouw Unie Zoetermeer
Bredewater 16
2715 CA Zoetermeer

Het gebouw van de Unie Zoetermeer is zowel met het openbaar vervoer als met de fiets goed bereikbaar. Komen jullie met de auto dan zijn er voldoende parkeerplaatsen.

Geplande data en tijden:

De komende cursussen zijn gepland op de volgende dagen:

Woensdagavond:

8 bijeenkomsten van ongeveer 2 uur van 19:30 – 21:30.

 • cursus HmV0417: 3, 10,17 en 24 mei 2017 en 7, 14, 21, 28 juni 2017.

Zaterdagochtend:

4 bijeenkomsten van ongeveer 4 uur van 9:30 – 13:30.

 • cursus HmV0517: 6, 13, 20 en 27 mei 2017.
 • cursus HmV0617: 3, 10, 17 en 24 juni 2017.

Aanmelden voor de cursus

Via de website kunnen jullie je aanmelden voor de relatiecursus ‘Houd me Vast’ Ik neem binnen één werkdag contact op. De ingevulde gegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.